h1

Islamismen ett växande problem – Josef Fransson (SD) replikerar Kristine Engström

6 maj, 2010

I SLA 100406 ger Josef Fransson (SD) en replik till Kristine Engström i ”Felciterad om muslimer”:

Svar till Kristine Engström, debatt 100427

Kristine, jag har aldrig någonsin i något sammanhang – som du skriver – påstått att ”alla muslimer är extremister”. Jag poängterar det gärna för att slippa liknande missförstånd igen; Majoriteten muslimer är inte extremister. Jag kan dock konstatera att islamsk extremism och fundamentalism växer sig allt starkare i Sverige.

Vi vet att Stockholmsmoskén ertappats sälja ljudband som propagerar för en ny utrotning av judar. Vi vet att judar just nu flyr Malmö och Sverige efter en lång tids hot, våld och attentat från muslimska grupper.

Vi vet att SUM, Sveriges unga muslimer, en väl etablerad förening, vid ett flertal tillfällen bjudit in kontroversiella imamer, kända för att förespråka dödsstraff för homosexuella, stödjer väpnad jihad och predikar förakt för judar, kristna och hinduer. Vi vet att ordföranden för ett av Sveriges största muslimska samfund – Sveriges muslimska förbund – Mahmoud Aldebe framfört krav på muslimsk särlagstiftning för att bättre anpassa Sverige till islam.

Vi vet att konstnären Lars Vilks lever under dödshot efter att han tecknat Mohammed som rondellhund och att Nerikes allehanda blev utsatta för både hot och massiva demonstrationer när tidningen i en nyhetsartikel återgav bilden. Vi vet också att pengar insamlade i Sverige finansierar terrorism i t:ex Somalia och Irak.

Ovanstående är ett axplock från de senaste åren. I den muslimska världen är ovanstående exempel inte på något sätt extrema utan snarare helt i enlighet med koranens påbud. Sätter man dock in det i en västerländsk kontext så anser i alla fall jag att dessa fenomen är både oroande och extrema. Jag tror inte att religionsfriheten var avsedd att skydda dessa tendenser. Och Nej, jag kommer inte att ”snällt acceptera alla kulturer, religioner och politiska åsikter”, som du tycks vilja göra, när de inskränker vår frihet och demokrati.

Josef Fransson
Sverigedemokraterna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: