h1

Mikael Wendt (FP) om moskébygget och religionsfrihet

30 april, 2010

I SLA 100430 skriver Mikael Wendt (FP) ett debattinlägg, ”Franssons okunskap”:

Diskriminerande budskap som Josef Fransson (SD) frambär i sina insändare kommer vi folkpartister envist att bemöta. De åsikter som han och hans nationalistiska vänner levererar ska inte få förstöra det Sverige som bland andra Folkpartiet varit med att bygga under lång tid. Senast var det religionsfriheten som skulle inskränkas genom att Sverigedemokraterna i Skaraborg skulle inleda en kampanj för att stoppa moskébygget i Skövde. Orsaken sades vara att en moské skulle kunna dra till sig radikala muslimer. ”Om Josef Fransson håller lika stor vakt mot extremism i Sverigedemokraterna som ledningen i den muslimska gemenskapen i Skövde gör, känner jag mig trygg. Den största faran för extremism är rädslor för varandra, isolering och utanförskap”, skrev Rune Hjelm för en tid sedan i SLA. Jag delar Runes åsikt i denna fråga.

Franssons oro bygger på häpnadsväckande okunskap om vad som gäller i svensk lagstiftning och han har en helt obefogad rädsla för människor som tänker annorlunda än han själv. Fp är det tydligaste alternativet för var och en som tar avstånd från bakåtsträvare som Josef Fransson. Sedan efterkrigstiden har liberaler verkat för demokrati, marknadsekonomi, frihandel, internationell solidaritet, välfärdsreformer, jämställdhet och Europasamverkan. Folkpartiet, liksom liberaler i andra länder, går i spetsen för kampen mot totalitära rörelser och auktoritära strömningar. Liberaler bekämpar alla former av förtryck, diskriminering, främlingsfientlighet och rasism. Ett tolerant, modernt och mångkulturellt samhälle ska möjliggöra för människor, oavsett etnicitet eller tro, att utöva sin religion, kultur och traditioner. Det spelar ingen roll om du är kvinna eller man, ung eller gammal, infödd eller inflyttad. Det finns alltid plats för dig. I vårt Sverige gäller samma frihet och samma regler för alla.

MIKAEL WENDT, FP

Annonser

One comment

 1. Vad trevligt att Mikael Wendt ger sig in i debatten!
  Att det fortfarande finns människor, som Josef som vill försvara och skydda den frihet, samhälle och rättigheter som vi skapat här i Europa. Att vi inte vill tillåta, symboler för terrorism, kvinnorförtryck och diskriminering som moskéer är. Att Liberaler som dig, uppenbarligen försvarar att kvinnor och män inte får vara i samma rum, att man inte tillåter kvinnliga imamer/mullor, att mannens röst motsvarar 2st kvinnors.Allt detta och mycket mycket mer av förtryck och diskriminering står Islam för. Självklart ska vi ha religionsfrihet. Så varför inte ge muslimerna en matta och en kompass som är det enda som behövs för att utöva sin religion. Men upplåt inte mark, till att bygga den största religiösa byggnaden i hela Skövde, som är en symbol för förtryck.
  Att det fortfarande finns ett parti som vågar ta parti för vår svenska kultur, det är orsaken till att SD kommer att ta plats i fler kommuner, landsting och i riksdagen i höst.

  Tycker även att Mikael visar en skrämmande okunskap när det gäller islam, och alla de illdåd som islam bär ansvar för. Mikael Wendts insändare är som alltid fylld av paltetyder, floskler och felaktigheter.

  Utanförskapet kommer knappast att brytas eller motarebetas med att muslimer låser in sig i moskéer. Utanförskap kan endast motverkas att de som kommer till sverge, anamar och intigreras i det svenska samhället. Helt enkelt tar seden dit man kommer.

  StaffanKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: