h1

Islamkritik är okunnighet

20 april, 2010

I SLA 100420 ger riksdagskandidaten Annika Eclund (KD) sin syn på islamkritik i debattartikeln ”När rädsla blir till politik”.

För dem som är otrygga och osäkra i sin identitet blir nya människor och nya företeelser ett hot. Det är uppenbart att fobier inför islam bygger på rädsla och osäkerhet inför det mindre kända, det mindre vana. När man är osäker och inte riktigt förstår det som sker är det lätt att utse en grupp till fiende, som upphovet till allt ont och farligt. När man själv är vilsen och inte har någon fast grund och tradition att stå på söker man en yttre motståndare. Den gemensamma kampen mot denna påhittade yttre fiende blir då den egna tryggheten, en rädslans trygghet. Kristdemokraternas trygghetsbegrepp är väsensskilt från den trygghet som bygger på rädsla. Vi kan aldrig bli trygga genom att peka ut andra människor som fiender. Vi kan inte bli trygga genom att stänga världen ute. Vi kan aldrig acceptera rädslans ideologi.

Då kristdemokraten Annika Eclund etiketterar all islamkritik som okunnighet så hade det varit intressant om hon själv redogjorde för sina egna kunskaper om islam.

Annonser

3 kommentarer

 1. Vad rädsla har med kravet på att stoppa moskébygget att göra förstår jag inte. Att man inte vill tillåta ett bygge som dels är en symbol för kvinnoförtryck och en kvinnosyn som inte är förenlig med svenska normer. Ta en titt ut i världen, ge oss ett land ett styrelseskick som baserar sig på islam, som har en fungerande demokrati ? Eller alla terroristhandlingar, dödshot mm som faktiskt islam står för. Kalla det gärna rädsla, men vi vill inte hamna i en situation där muslimer i sverige kräver sharia-lagar, särlagstiftning mm. Varför inte kräva homoäktenskap, kvinnliga imamer/mullor mm ? Eller är rädslan för att bli utsatt för dödshot för stor ?

  Staffan


  • Gyllene regeln

   Allt vad ni vill att andra skall göra för er, det skall ni också göra för dem.


 2. @Tess:
  Aha, så du menar om vi någon gång i framtiden vill att vår religion och kultur skall dominera mellanöstern så skall vi först låta islam dominera västvärlden? Eller hur resonerar du?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: