h1

Insändare i SLA kritisk mot SD

16 april, 2010

I SLA 100416 skriver signaturen Fredrik Hartman en insändare, ”SD spelar på rädslor och fördomar”

Ett bemötande av Josef Franssons (SD) uttalanden i SLA den 15 april 2010.

Finns det några belägg för att ”Moskén kommer givetvis att bidra till fler radikala muslimer i området” som Fransson påstår i SLA den 15 april? Är det ens realistiskt? Hur många ”radikala muslimer” går det på varje vanlig, ansvartagande, trevlig, rolig, intelligent och ödmjuk muslim? Eller ska jag kanske skriva människa? Vad menar Fransson är så väsenskilt mellan de kristna värderingarna och de muslimska? Om man överhuvudtaget ska oroa sig över en ökad radikalisering av muslimer, så borde den oron vara större om man inte bygger en moské där de så kallade radikala kan få omges av intelligenta ansvarstagande muslimer (läs människor) som bemöter deras argument.

Om jag ska oroa mig för en radikalisering i samhället, så är min oro tusen gånger större för den radikalisering av åsikter och tolerans som partier som Sverigedemokraterna står för. I stället för att spela på sina och andras fördomar och rädslor (läs hjärnspöken) bör kanske Fransson börja jobba på att underbygga sina påståenden med fakta innan han väcker debatt. Stort grattis till moskén, önskar

FREDRIK HARTMAN

Annonser

3 kommentarer

 1. Jag vill inte ha nån jävla moské i skövde!?!?!?!? vafan är det här??? :@ Snacka om diktatur. Sverige börjar bli ett jävla skitland.


 2. Insändaren visar här tydligt att han på inget vis är informerad om vad islam står för.
  Är det verkligen så svårt att inläsa fakta om islams utbredning i Europa och vad den syftar till?
  Det finns hur mycket litteratur som helst på nätet att frossa i, sedan är det bara att tänka självständigt.
  Snacka om fördomar!!!!!


 3. Kära Fredrik !

  När du ber om ”Fakta” skulle du kanske fundera hur det är med din egen kunskap i religion, eller erfarenheter av att bo eller att arbeta när det muslimska samhället som vuxit sig allt starkare i föroterna i T ex Göteborg (där jag själv bott och arbeta i 17år) ? Islam är i många fall oförenlig med vårt synsätt, när det gäller te x kvinnor, barn, djur, arbete mm. Att upplåta en lokal, som inte tillåter kvinnor och män i samma rum, inte accepterar kvinnor som te x har mens, utan ser dessa som orena. Att svenska kommuner tycker att detta är okey, förvånar mig.

  Att vi ställer krav på svenska kyrkan att viga homosexuella, att ha kvinnliga präster. Varför ställer ingen samma krav på islam ? Där får alla könsdiskriminering förekomma, t om uppmuntras genom att tillåta byggnader som moské och minareter

  Jag fattar inte heller, vad det är för rasistiskt, eller fientligt, att SD begär att de som kommer till vårt land, ska acceptera våra lagar, våra seder och vår kultur. Vad är det för fientligt i det, förstår jag inte ?

  Problemet är att islam har en uttalad agenda, vilket går ut på att göra alla till muslimer. Att dagens politiker anser att bara islam kommer till sverige, ska vi ”försvenska” den……Inget kan vara mer fel ! Att ändra på islam går inte, koranen är guds ord, förmedlat av profeten mohamed. Därför kan man inte ens ifrågasätt den. Detta gör att inga lagar skapade av människan kan sättas över koranens lagar.

  Säg nu inte att jag är okunnig i islam. Jag är utbildad religionslärare vid göteborgs universitet så sent som 2001.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: